homepage

Recyclage van verpakking

Hartelijk dank voor je interesse in informatie over recycling. In dit hoofdstuk willen je de weg wijzen in hoe je ons product en zijn verpakking kunt weggooien.

Voor verpakking

Plastic folie is recyclebaar wanneer er recyclingvoorzieningen beschikbaar zijn. Volg de instructies voor inzameling van plastic van de plaatselijke autoriteit voor afvalbeheer: www.fostplus.be

Karton wordt in vele steden veelal gerecycled. Als de plaatselijke autoriteit voor afvalbeheer papier en karton inzamelt, kun je de kartonnen verpakkingen weggooien in de kartoncontainer zodat ze kunnen worden gerecycled. Volg de instructies voor kartoninzameling van de plaatselijke autoriteit voor afvalbeheer: www.fostplus.be

Goed om weten: de kartonnen verpakking van Always is voor 80% gemaakt van gerecycled materiaal.

Voor producten

Gooi maandverbanden, inlegkruisjes en incontinentieproducten in de vuilnisbak voor normaal huisvuil. Zoals vele producten die worden gebruikt voor persoonlijke en medische verzorging, kunnen ze vandaag nog niet worden gerecycled. Terwijl we onze innovatie voortzetten om in de toekomst oplossingen te bieden die productafval beperken, nemen we vandaag reeds verschillende maatregelen om de impact op het milieu van onze producten te verminderen. En vanuit die optiek ontwerpen we producten die met minder materiaal gemaakt worden. Zo hebben we bijvoorbeeld voor de productie van onze Always Ultra maandverbanden de hoeveelheid materiaal over de afgelopen zeven jaar in Europa met 10 tot 20% verminderd.

Belangrijk: spoel maandverbanden, inlegkruisjes of ander menstruatie- of incontinentieproducten nooit door het toilet. Gooi ze altijd in de vuilnisbak.

Dit zijn geen herbruikbare producten: was ze dus niet.