Hartelijk dank voor je interesse in informatie over recycling. In dit hoofdstuk willen je de weg wijzen in hoe je ons product en zijn verpakking kunt weggooien.

Wat te doen met de kartonnen verpakking van Tampax-producten?

Karton wordt in vele steden veelal gerecycled. Als de plaatselijke autoriteit voor afvalbeheer papier en karton inzamelt, kun je de kartonnen verpakkingen weggooien in de kartoncontainer zodat ze kunnen worden gerecycled. Volg de instructies voor kartoninzameling van de plaatselijke autoriteit voor afvalbeheer: https://kidv.nl/

Belangrijk: verwijder het plastic venster van de Tampax Pearl Compak-producten voordat je de doos recyclet en gooi het bij het gewone huisvuil.

Hoe het product weggooien?

Gooi tampons, verpakkingen en inbrenghulzen weg met het gewone huisvuil. Spoel ze niet door. Zoals vele producten die worden gebruikt voor persoonlijke en medische verzorging, kunnen ze vandaag nog niet worden gerecycled. Terwijl we onze innovatie voortzetten om in de toekomst oplossingen te bieden die productafval beperken, nemen we vandaag reeds verschillende maatregelen om de impact op het milieu van onze producten te verminderen:

  • 80% van ons karton wordt gemaakt van gerecycled materiaal
  • Een aantal van onze tampons bevat duurzaam verkregen plantaardige materialen zoals katoen
  • We introduceren de verwerking van bio-polyethyleen afkomstig van suikerriet in een aantal van onze tamponinbrenghulzen

Belangrijk: gooi tampons, inbrenghulzen, maandverbanden, verpakkingen, inlegkruisjes of andere menstruatie- of incontinentieproducten nooit in het toilet. Gooi ze altijd in een vuilnisbak.

Top