От какво са изработени тампоните?

Ние знаем, че искате да се грижите добре за себе си. От храната, която консумирате, до личните продукти, които използвате - безопасността е важен фактор. Ние от TAMPAX ви подкрепяме и затова не само продължаваме да правим продукти с безопасни материали, използвани в продължение на години, но също така непрекъснато тестваме нашите продукти и материали, за да гарантираме тази безопасност.

Продуктите на TAMPAX са уникално съчетание от материали, което осигурява надеждна защита и комфорт. Както можете да видите от изображението по-долу, продуктите на TAMPAX са съставени от три основни елемента: абсорбиращо ядро, апликатор за лесно поставяне и връв за изваждане.

Направени са оценки на безопасността, за да се гарантира, че милионите жени, които използват нашите продукти всеки ден, могат да го правят с увереност. Тези оценки са прегледани от независими експерти, включително лекари, учени и здравни органи, чиято работа е да контролират безопасността на тампоните. Нашите тампони са сертифицирани съгласно OEKO-TEX® STANDARD 100, което означава, че всички използвани материали са преминали потвърждаващи тестове за липса на вредни вещества. Щракнете тук за повече информация за OEKO-TEX® STANDARD 100.

Вижте таблицата по-долу, за да разберете какви компоненти и материали са включени в нашите тампони и защо. Плъзнете курсора върху изображенията, за да разгледате състава на всеки продукт.

Искате ли да научите повече за точния състав на тампона TAMPAX?

Тампоните TAMPAXСъстав
TAMPAX Compak Lites/Regular/Super/Super Plusвискозна коприна, полиестер и памук

Имате ли някакви въпроси, които бихте искали да ни зададете?

Безопасни ли са компонентите на вашите тампони?

Да, нашите тампони са безопасни и се използват от милиони жени всеки ден. Оценките ни на безопасността и компонентите се преразглеждат непрекъснато от независими експерти, включително лекари, учени и здравни институции, посветени на контрола на безопасността на тампоните, и те са потвърдили, че тампоните ни са безопасни за употреба. Всяка година независими лаборатории извършват над 10000 теста на нашите тампони и техните компоненти, като се провеждат и над 1000 теста за качество на материалите за тампони, преди да бъдат вложени в производството. Нашите тампони са сертифицирани съгласно OEKO-TEX® STANDARD 100, което означава, че всички използвани материали са преминали потвърдителни тестове за липса на вредни вещества. Щракнете тук за повече информация за OEKO-TEX® STANDARD 100.

ВЪПРОСИ ЗА СЪСТАВА НА ТАМПОНИТЕ

Въпроси относно компонентите на TAMPAX

Защото и ние като Вас сме загрижени какво се използва за направата на тампоните.

Какво е функцията на апликатора и от какво е направен?

Апликаторът ви помага да поставите тампона удобно. Нашите пластмасови апликатори са изработени от материал, който може да се рециклира (PE/PP), а нашите картонени апликатори са изработени от плътно навита хартия, която също може да се рециклира. Боите в апликаторите са безопасни, Непредизвикващи свръхчувствителност пигменти, които обичайно се използват в много продукти, включително опаковки за храна и грим.

Каква е функцията на абсорбиращото ядро и от какво е направено?

Абсорбиращото ядро осигурява защита чрез попиване и задържане на менструалната течност. То е направено от вискозна коприна и памук. Това е вискозна регенерирана коприна – материал, използван при производството на различни предмети, като например торбички за чай и всекидневни дрехи. Памукът е устойчиво произведен от компанията Barnhardt и е сертифициран съгласно OEKO TEX® STANDARD 100.

Каква е функцията на материала около абсорбиращото ядро и от какво е направен?

Тънката тъкан около абсорбиращото ядро помага за лесното изваждане на тампона. Тя е направена от синтетични нишки като полиестер, полиетилен и полипропилен, които често се използват като меки и високоефективни влакна, подобни на влаганите в производството на спортни дрехи.

Каква е функцията на корда и от какво е направена?

Връвта се използва за изваждане на тампона и е направена от синтетични нишки като полиестер, полиетилен и полипропилен, които често се използват като меки и високоефективни влакна, подобни на влаганите в производството на спортни дрехи.

Каква е функцията на кордата и от какво е направена?

Кордата се използва за прикрепване към абсорбиращото ядро и е направена от памук или синтетични нишки като полиестер, полиетилен и полипропилен, които често се използват като меки и високоефективни влакна, подобни на влаганите в производството на спортни дрехи.

Вашите тампони предизвикват ли дразнене или алергии?

Всички наши продукти преминават през строга процедура по оценка на безопасността за кожата, за да сме сигурни, че могат да се използват безопасно. Ароматите, използвани при нашите тампони, отговарят на строгите стандарти за безопасност на Международната асоциация по ароматите, водещата световна организация за безопасност на ароматизиращите съставки. Нашите продукти имат ясна маркировка за хората, които предпочитат да използват тампони без аромати.

ОБЩИ ВЪПРОСИ ЗА КОМПОНЕНТИТЕ НА ТАМПОНИТЕ

Ако това е важно за вас, то е важно и за нас.

Защо вашите тампони не са изработени от 100% памук?

Всички продукти на TAMPAX отговарят на строги стандарти за безопасност и ефективност, независимо от какво са изработени. Нашите тампони са предназначени да осигурят оптимално ниво на защита и комфорт. Използването на памук и вискозна коприна ни помага да произвеждаме тампони, които отговарят на тези нужди. TAMPAX предлага памучни, копринени или смесени продукти от памук и коприна от създаването си през 1936 г.

Вашите пластмасови апликатори съдържат ли BPA (бисфенол А)?

Не, не съдържат. Пластмасовите апликатори TAMPAX са направени от пластмаса без съдържание на BPA.

Тампоните на TAMPAX изработени ли са от „суперабсорбиращ“ материал?

Не, нашите тампони не съдържат „суперабсорбиращ“ материал.

Използвано ли е избелване с хлор при тампоните TAMPAX?

Не, абсорбиращите влакна, вложени за направата на TAMPAX, са изработени с процес на избелване, при който не се използва хлор.

Защо се използва избелване за материалите на TAMPAX?

Избелването е технически термин за почистване и пречистване на влакната. Пречистването на памука и коприната се извършва за отстраняване на примесите и за почистване на влакната. Избелването на влакната е резултат от този процес, но не и негова цел.

Четох някъде, че тампоните съдържат токсични количества диоксин. Вярно ли е това?

Не, пречистването на памук и коприна става с процес без хлор, който не създава диоксин. Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) е разгледала тази тема на своя уебсайт. Моля, вижте тяхната информация за тампоните тук: https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Абсорбиращите влакна, използвани в тампоните, които се продават днес, са преминали през процес на избелване без хлор, което също предотвратява наличието на опасни нива на диоксин (вид замърсител на околната среда).

Има ли азбест в тампоните на TAMPAX?

Не, TAMPAX никога не са съдържали азбест. За допълнителна информация, моля, посетете този уебсайт: https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm

Какво е становището на американската Агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) по отношение на опасенията за диоксин, азбест, вискозна коприна и TSS?

Агенцията за контрол на храните и лекарствата е разгледала тези теми на своя уебсайт. Моля, вижте тяхната информация за тампоните тук: https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Абсорбиращите влакна, използвани в тампоните, които се продават днес, са направени с процес на избелване без хлор, което също предотвратява наличието на опасни нива на диоксин (вид замърсител на околната среда).

Има ли пестициди или хербициди във вашите тампони, като например глифозат?

Не, нашият доставчик на памук е потвърдил, че във влакната няма глифозат. Освен това доставчиците ни използват процеси за почистване и пречистване, които биха унищожили (или отстранили) остатъчни пестициди/хербициди, ако има такива.

Top