Mistä tamponit valmistetaan?

Tiedämme, että haluat pitää hyvää huolta itsestäsi. Turvallisuus on tärkeä asia, olkoon kyseessä syömäsi ruoka tai käyttämäsi henkilökohtaiset hygieniatuotteet. TAMPAX on täysin samaa mieltä kanssasi, ja tämän takia emme halua vain valmistaa tuotteita, joiden materiaaleja olemme käyttäneet turvallisesti vuosia, haluamme myös testata jatkuvasti tuotteitamme ja materiaalejamme varmistaaksemme tämän turvallisuuden jatkumisen.

TAMPAX-tuotteet ovat ainutlaatuinen yhdistelmä materiaaleja, jotka antavat sinulle mukavuutta ja luotettavan suojan kuukautisvuodolle. Kuten alla olevassa kuvassa näkyy, TAMPAX-tuotteet sisältävät kolme pääosaa: imukykyinen ydin, asetin helpottamaan tamponin asettamista ja langan ja narun yhdistelmä tamponin poistamiseksi.

Laajat turvallisuusarvioinnit tehdään, jotta voimme varmistaa, että miljoonat tuotteitamme joka päivä käyttävät naiset voivat jatkaa niiden käyttöä huoleti. Ulkopuoliset asiantuntijat, mukaan lukien lääkärit, tutkijat ja terveysviranomaiset, joiden tehtävä on valvoa tamponien turvallisuutta, käyvät läpi nämä arvioinnit. Tamponimme ovat OEKO-TEX®-STANDARDI 100:n sertifioimia, joka tarkoittaa, että kaikki käytetyt materiaalit on varmennustestattu harmillisten aineiden varalta. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja OEKO-TEX® -STANDARDI 100:STA.

Ymmärrä, mitä osia ja materiaaleja on tamponeissamme ja minkä takia katsomalla alla olevaa taulukkoa. Liuta kuvia nähdäksesi jokaisen osan valmistusmateriaalit.

Haluatko saada lisätietoja TAMPAX-tamponisi valmistusmateriaaleista?

TAMPAX-tamponeissaValmistusmateriaali
TAMPAX Cardboard Lites/Regular/Super/Super Plusviskoosi, polyesteri ja puuvilla
TAMPAX Compak Lites/Regular/Super/Super Plusviskoosi, polyesteri ja puuvilla
TAMPAX Pearl Compak Regular/Superviskoosi, puuvilla, polypropeeni, polyeteeni ja polyesteri
TAMPAX Pearl Compak Super Plusviskoosi, polypropeeni, puuvilla, polyeteeni ja polyesteri

Haluaisitko kysyä meiltä muita kysymyksiä?

Onko tamponimme osat turvallisia?

Kyllä, tamponimme ovat turvallisia, ja miljoonat naiset käyttävät niitä turvallisesti päivittäin. Ulkopuolisen asiantuntijat, mukaan lukien lääkärit, yliopiston tutkijat ja terveysviranomaiset, joiden tehtävä on valvoa tamponien turvallisuutta, käyvät jatkuvasti läpi turvallisuusarviointejamme ja materiaaleja. He ovat varmistaneet, että tamponiemme käyttö on turvallista. Ulkopuoliset laboratoriot tekevät yli 10 000 testiä tamponeillemme ja niiden osille joka vuosi, ja yli 1000 laatutestiä tehdään tamponien materiaaleille ennen niiden valmistamista. Tamponimme ovat OEKO-TEX®-STANDARDI 100:n sertifioimia, joka tarkoittaa, että kaikki käytetyt materiaalit on varmennustestattu harmillisten aineiden varalta. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja OEKO-TEX® -STANDARDI 100:STA.

KYSYMYKSIÄ TAMPONIEN VALMISTUSMATERIAALEISTA

Kysymyksiä TAMPAX:in osista

Välitämme siitä, mitä tamponit sisältävät yhtä paljon kuin sinä.

Miten asetin toimii ja mistä se on valmistettu?

Asetin auttaa sinua asettamaan tamponin mukavasti. Muoviset asettimemme on valmistettu kierrätettävästä materiaalista (PE/PP), ja pahviset asettimemme on valmistettu tiiviisti kääritystä paperista, joka voidaan myös kierrättää. Asettimessa käytetty väri koostuu turvallisista väriaineista, jotka eivät aiheuta herkistymistä ja joita käytetään yleisesti useissa tuotteissa, mukaan lukien elintarvikepakkauksissa ja meikeissä.

Miten imukykyinen ydin toimii ja mistä se on valmistettu?

Imukykyinen ydin toimii suojana imemällä ja varastoimalla kuukautisvuotoa. Se on valmistettu viskoosista ja puuvillasta. Raion, jota kutsutaan usein regeneroiduksi viskoosiksi, on erilaisissa tuotteissa, kuten teepusseissa ja jokapäiväisissä vaatteissa, käytetty materiaali. Puuvilla on ekologisesti hankittu Barnhardt-valmistusyhtiöltä ja se on OEKO-TEX®-STANDARDI 100:n sertifioima.

Miten imukykyisen ytimen ympärillä oleva kangas toimii ja mistä se on valmistettu?

Imukykyisen ytimen ympärillä oleva ohut kangas auttaa poistamaan tamponin mukavasti. Ydin on valmistettu synteettisistä kuiduista, kuten polyeteenistä ja polypropeenista, joita käytetään usein pehmeinä ja tehokkaina kuituina - samanlaisia kuin turvallisesti käytetyt materiaalit urheiluvaatteissa.

Miten naru toimii ja mistä se on valmistettu?

Narua käytetään tamponin poistamiseen ja se on valmistettu puuvillasta ja/tai synteettisistä kuiduista, kuten polyeteenistä ja polypropeenista, joita käytetään usein pehmeinä ja tehokkaina kuituina - samanlaisia kuin turvallisesti käytetyt materiaalit urheiluvaatteissa.

Miten lanka toimii ja mistä se on valmistettu?

Lanka, jota käytetään yhdistämään naru imukykyiseen ytimeen, on valmistettu puuvillasta tai synteettisistä kuiduista, kuten polyeteenistä ja polypropeenista, joita käytetään usein pehmeinä ja tehokkaina kuituina - samanlaisia kuin turvallisesti käytetyt materiaalit urheiluvaatteissa.

Aiheuttavatko tamponit ihottumaa tai allergioita?

Kaikki tuotteemme läpikäyvät tiukan ihon turvallisuutta koskevan arvioinnin, jolla varmistetaan, että niiden käyttö on turvallista. Tamponeissamme käytetyt tuoksut täyttävät Kansainvälinen hajusteliitto (International Fragrance Association), maaliman johtavan hajusteiden turvallisuutta valvovan viranomaisen, tiukat turvallisuutta koskevat STANDARDIT. Kaikissa tuotteissamme on selkeät etiketit, jos haluat valita hajusteettomat tamponit.

YLEISIÄ TAMPONIN OSIA KOSKEVIA KYSYMYKSIÄ

Jos se tärkeää sinulle, se on tärkeää meille.

Miksi valmistamanne tamponit eivät ole valmistettu 100 %:sta puuvillasta?

Riippumatta valmistusmateriaaleista, kaikki TAMPAX-tuotteet täyttävät tiukat turvallisuutta ja tehokkuutta koskevat STANDARDIT. Tamponimme on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen suojan ja mukavuuden taso. Sekä puuvillan että viskoosin käyttäminen auttaa meitä valmistamaan optimaalisen suojan ja mukavuuden taso. TAMPAX on tuonut markkinoille puuvillasta, viskoosista, puuvilla-viskoosi-sekoitteesta valmistettuja tuotteitta vuodesta 1936 alkaen, jolloin yritys perustettiin.

Onko muovisissa tamponeissanne BPA:ta (bisfenoli-A)?

Ei ole. TAMPAX:in muoviset asettimet valmistetaan muovista, joka ei sisällä BPA:ta.

Onko TAMPAX-tamponit valmistettu ”erittäin imukykyisestä” materiaalista?

Ei, tamponimme eivät sisällä ”erittäin imukykyistä” materiaalia.

Käytetäänkö TAMPAX-tamponeissa kloorivalkaisua?

Ei, TAMPAX:in käyttämät imukykyiset kuidut valmistetaan valkaisuprosessilla, jossa ei käytetä klooria.

Miksi TAMPAX:in materiaaleja valkaistaan?

Valkaisu on tekninen termi kuitujen pesulle ja puhdistamiselle. Puuvillan ja viskoosin puhdistaminen suoritetaan epäpuhtauksien poistamiseksi ja kuitujen puhdistamiseksi. Kuitujen valkoinen väri on tämän prosessin tulos, mutta ei sen päämäärä.

Olen kuullut tamponien sisältävän vaarallisia määriä dioksiinia. Onko tämä totta?

Puuvillan ja viskoosin puhdistaminen on klooriton prosessi, jossa ei synny dioksiinia. FDA on ottanut kantaa tähän aiheeseen nettisivuillansa. Vieraile tamponi-osiossa tällä nettisivulla. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Tänä päivänä myynnissä olevien tamponien imukykyiset kuidut valmistetaan valkaisuprosessin avulla, jossa ei käytetä klooria ja jolloin tuotteisiin ei kulkeudu vaarallisia määriä dioksiinia (ympäristöstä löytyvä saastetyyppi).

Onko TAMPAX-tamponeissa asbestia?

Ei, TAMPAX:in tuotteissa ei ole koskaan ollut asbestia. Löydät lisätietoja vierailemalla nettisivuiltamme. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm

Mitä FDA kertoo dioksiinista, asbesteista, viskooseista ja TSS-vaaroista?

FDA on ottanut kantaa näihin aiheisiin nettisivuillansa. Vieraile tamponi-osiossa tällä nettisivulla. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Tänä päivänä myynnissä olevien tamponien imukykyiset kuidut valmistetaan valkaisuprosessin avulla, jossa ei käytetä klooria ja jolloin tuotteisiin ei kulkeudu vaarallisia määriä dioksiinia (ympäristöstä löytyvä saastetyyppi).

Onko tamponeissanne pestisidejä tai herbisidejä, kuten glyfosaatteja?

Ei. Puuvillan valmistajamme varmistaa, että kuiduissa ei ole glyfosaatteja. Lisäksi valmistajamme vahvistaa, ettei kuiduistamme löydy glyfosaatteja.

Top