Hvala na interesu za informacije o recikliranju. U ovom poglavlju navest ćemo smjernice za zbrinjavanje naših proizvoda i njihove ambalaže.

Što napraviti s kartonskom ambalažom Tampaxovih proizvoda

Karton se može reciklirati u većini gradova. Ako vaše lokalno tijelo za gospodarenje otpadom prikuplja papir i karton, možete zbrinuti kartonsku ambalažu u spremnik za prikupljanje kartona. Molimo slijedite upute svojeg lokalnog tijela za gospodarenje otpadom: https://narodne-novine.nn.hr

Važno: Kod proizvoda Tampax Pearl Compak, prije nego što odložite kutiju za recikliranje, uklonite plastični prozorčić i odložite ga u spremnik s miješanim komunalnim otpadom.

Kako odložiti upotrebljeni proizvod?

Tampone, omot i aplikator odložite u spremnik za miješani komunalni otpad. Ne bacajte ih u wc školjku. Kao i većinu proizvoda koji se koriste za osobnu ili medicinsku njegu, trenutno ih još ne možemo reciklirati. I dok nastavljamo raditi na rješenjima koja će smanjiti količinu otpada u budućnosti, istodobno poduzimamo korake za smanjenje ekološkog otiska svojih proizvoda već danas:

  • 80% našeg kartona proizvedeno je od recikliranog materijala
  • Neki naši tamponi sadrže odgovorno pribavljene biološke materijale poput pamuka
  • Za izradu nekih naših aplikatora za tampone uvodimo upotrebu bio-polietilena dobivenog iz šećerne trske

Važno: Nikada ne bacajte uloške, dnevne uloške ili bilo koji drugi proizvod za inkontinenciju ili mjesečnicu u wc školjku. Uvijek ih bacite u kantu za smeće.

Top