Hva er tamponger laget av?

Vi forstår at du vil ta godt vare på deg selv. Fra maten du spiser til de personlige produktene du bruker, er trygghet en stor faktor. Her hos TAMPAX er vi helt enig, og derfor fortsetter vi ikke bare å lage produkter med materialer som har blitt brukt på en trygg måte i mange år, men vi tester også produktene og materialene våre kontinuerlig for å sikre at denne tryggheten er pågående.

TAMPAX-produkter tilbyr en unik kombinasjon av materialer som gir pålitelig lekkasjefri beskyttelse og komfort. Som du ser fra bildet nedenfor, består TAMPAX-produktene av tre hovedelementer: en absorberende kjerne, en applikator for enkel innsetting, og en tråd- og snorkombinasjon for fjerning.

Omfattende sikkerhetsvurderinger gjøres for å sikre at de millionene med kvinner som bruker produktene våre hver dag, kan gjøre det med visshet om at de er trygge. Disse vurderingene gjennomgås av uavhengige eksperter, inkludert leger, forskere og helsemyndigheter, som arbeider med å overvåke sikkerheten av tamponger. Våre tamponger er OEKO-TEX® STANDARD 100-sertifiserte, noe som betyr at alle materialene som er brukt har gjennomgått bekreftende tester for skadelige stoffer. Klikk her for mer informasjon om OEKO-TEX® STANDARD 100.

Se diagrammet nedenfor for å forstå hvilke komponenter og materialer som er inkludert i tampongene våre, og hvorfor. Skyv bildene for å se sammensetningen av produktene.

Vil du vite mer om din TAMPAX-tampongs spesifikke sammensetning?

TAMPAX-tampongerSammensetning
TAMPAX Pearl Compak Regular/Superrayon, bomull, polypropylen, polyetylen og polyester
TAMPAX Pearl Compak Super Plusrayon, polypropylen, bomull, polyetylen og polyester

Har du noe du vil spørre oss om?

Er komponentene i tampongene våre trygge?

Ja, tampongene våre er trygge, og brukes trygt av millioner av kvinner hver dag. Våre sikkerhetsvurderinger og komponenter gjennomgås kontinuerlig av uavhengige eksperter, inkludert leger, forskere ved universiteter og helsemyndigheter som arbeider med å overvåke sikkerheten av tamponger, og de har bekreftet at våre tamponger er trygge å bruke. Over 10.000 tester blir utført på tampongene våre og deres komponenter av uavhengige laboratorier hvert år, og over 1000 kvalitetstester blir utført på tampongmaterialene før de brukes i produksjon. Våre tamponger er OEKO-TEX® STANDARD 100-sertifiserte, noe som betyr at alle materialene som er brukt har gjennomgått bekreftende tester for skadelige stoffer. Klikk her for mer informasjon om OEKO-TEX® STANDARD 100.

SPØRSMÅL OM TAMPONGENES SAMMENSETNING

Spørsmål om komponentene i TAMPAX

Fordi vi bryr oss like mye som du gjør, om hva en tampong inneholder.

Hva gjør applikatoren, og hva er den laget av?

Applikatoren hjelper deg å sette tampongen behagelig inn. Våre plastapplikatorer er laget av resirkulerbart materiale (PE/PP), og våre pappapplikatorer er laget av stramt viklet papir som også kan resirkuleres. Fargen som brukes i applikatorene består av trygge, ikke-sensibiliserende pigmenter som det er vanlig å bruke i et bredt spekter av produkter, inkludert matemballasje og sminke.

Hva gjør den absorberende kjernen, og hva er den laget av?

Den absorberende kjernen gir beskyttelse ved å absorbere og lagre menstruasjonsvæske. Den er laget av rayon og bomull. Rayon kalles ofte regenerert viskose, et materiale som brukes i forskjellige produkter, slik som teposer og klær. Bomullen er anskaffet på bærekraftig vis fra Barnhardt Manufacturing Company, og er sertifisert av OEKO TEX® STANDARD 100.

Hva gjør stoffet rundt den absorberende kjernen, og hva er det laget av?

Det tynne stoffet rundt den absorberende kjernen bidrar til enklere fjerning av tampongen. Det er laget av syntetiske fibre, slik som polyester, polyetylen og polypropylen, som ofte brukes som myke og høytytende fibre – lignende de som trygt brukes i sportsklær.

Hva gjør snoren, og hva er den laget av?

Snoren brukes til å ta ut tampongen. Den er laget av bomull og/eller syntetiske fibre, slik som polyester, polyetylen og polypropylen, som ofte brukes som myke og høytytende fibre – lignende de som trygt brukes i sportsklær.

Hva gjør tråden, og hva er den laget av?

Tråden fester snoren til den absorberende kjernen. Den er laget av bomull eller syntetiske fibre, slik som polyester, polyetylen og polypropylen, som ofte brukes som myke og høytytende fibre – lignende de som trygt brukes i sportsklær.

Hva gjør duften i de parfymerte produktene, og hva er det laget av?

Bare TAMPAX-produkter som er merket «parfymert» inneholder duftingredienser. Duften som brukes i våre parfymerte tamponger, oppfyller de strenge sikkerhetsstandardene som er fastsatt av International Fragrance Association – verdens ledende myndighet innen duftsikkerhet. Klikk her for en fullstendig liste over komponenter.

GENERELLE SPØRSMÅL OM TAMPONGKOMPONENTER

For hvis det er viktig for deg, er det viktig for oss.

Hvorfor er ikke tampongene deres laget av 100 % bomull?

Alle TAMPAX-produkter oppfyller strenge standarder for sikkerhet og effektivitet, uansett hva de er laget av. Tampongene våre er utformet for å gi optimal beskyttelse og komfort. Ved å bruke både bomull og rayon kan vi produsere tamponger som oppfyller alle disse behovene. TAMPAX har tilbudt produkter laget av bomull, rayon eller blandet bomull og rayon siden vi ble grunnlagt i 1936.

Inneholder plastapplikatorene deres BPA (bisfenol A)?

Nei, de gjør ikke det. TAMPAX-plastapplikatorer er laget med en plast som ikke bruker BPA.

Er TAMPAX-tamponger laget av «superabsorberende» materiale?

Nei, tampongene våre inneholder ingen «superabsorberende» materialer.

Bruker TAMPAX-tamponger klorbleking?

Nei, de absorberende fibrene som brukes i TAMPAX er laget med en blekeprosess som er klorfri.

Hvorfor blekes TAMPAX-materialer?

Bleking er det tekniske begrepet for rengjøring og rensing av fiber. Rensing av bomull og rayon utføres for å eliminere urenheter og rengjøre fibrene. Fibrene blir hvite som et resultat av denne prosessen, men det er ikke det som er målet.

Jeg har hørt snakk om at tamponger inneholder giftige mengder med dioksin. Er det sant?

Nei, rensing av bomull og rayon innebærer en klorfri prosess som ikke skaper dioksin. FDA har tatt opp dette emnet på nettstedet sitt. Du kan se informasjonen deres om tamponger på dette nettstedet. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm De absorberende fibrene som brukes i tamponger som er i salg i dag, lages med en blekeprosess som er klorfri, noe som også forhindrer at produktene har farlige nivåer av dioksin (en type forurensende stoff i miljøet).

Er det asbest i TAMPAX-tamponger?

Nei, TAMPAX har aldri inneholdt asbest. Du kan besøke dette nettstedet for ytterligere informasjon. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm

Hva sier FDA om dioksin, asbest, rayon og bekymringer rundt TSS?

FDA har tatt opp disse emnene på nettstedet sitt. Du kan se informasjonen deres om tamponger på dette nettstedet. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm De absorberende fibrene som brukes i tamponger som er i salg i dag, lages med en blekeprosess som er klorfri, noe som også forhindrer at produktene har farlige nivåer av dioksin (en type forurensende stoff i miljøet).

Har dere pesticider eller herbicider i tampongene deres, slik som glyfosat?

Nei, bomullsleverandøren vår bekrefter at fiberen vi bruker ikke inneholder glyfosat. I tillegg bruker leverandørene våre skure- og renseprosesser som ødelegger (eller fjerner) resterende pesticider/herbicider skulle de være til stede.

Top