Din ce sunt fabricate tampoanele?

Știm că dorești să ai grijă de tine. De la hrana pe care o consumi, până la produsele personale pe care le folosești, siguranța este un factor important. Iar noi, TAMPAX, suntem complet de acord cu tine. Din acest motiv, continuăm să realizăm produse din materiale care au fost folosite în siguranță ani de zile și testăm constant produsele și materialele pentru a asigura menținerea acestei siguranțe.

Produsele TAMPAX sunt create dintr-o combinație unică de materiale care îți oferă protecție sigură împotriva scurgerilor și îți conferă confort. Așa cum se poate observa din imaginea de mai jos, produsele TAMPAX sunt alcătuite din trei elemente principale: nucleul absorbant, aplicatorul pentru o introducere ușoară și o combinație de șnur și ață pentru înlăturare.

Produsele trec prin evaluări de siguranță complexe pentru a ne asigura că milioanele de femei care utilizează zilnic TAMPAX o pot face cu încredere în continuare. Aceste evaluări sunt examinate de experți independenți, inclusiv medici, oameni de știință și autorități din domeniul sănătății care au rolul de a controla siguranța tampoanelor. Tampoanele noastre sunt certificate OEKO-TEX® STANDARD 100, ceea ce înseamnă că toate materialele folosite au fost supuse unor teste de confirmare pentru substanțe nocive. Apasă aici pentru mai multe informații despre OEKO-TEX® STANDARD 100.

Consultă diagrama de mai jos pentru a înțelege ce componente și materiale sunt introduse în tampoanele noastre și de ce. Parcurgeți imaginile pentru a descoperi componența fiecărui model.

Ai vrea să afli mai multe despre componența specifică a tamponului tău TAMPAX?

Tampoanele TAMPAXCompoziție
TAMPAX Compak Lites/Regular/Super/Super Plusviscoză, poliester și bumbac

Ai dori să ne adresezi unele întrebări?

Componentele tampoanelor noastre sunt sigure?

Da, tampoanele noastre sunt sigure și sunt folosite în siguranță de milioane de femei, în fiecare zi. Evaluările noastre de siguranță sunt examinate în mod permanent de către experți independenți, inclusiv medici, oameni de știință și autorități din domeniul sănătății care au rolul de a controla siguranța tampoanelor; cu toții au confirmat că tampoanele noastre sunt sigure pentru a fi folosite. Anual sunt efectuate peste 10.000 de teste pe tampoanele și componentele lor de laboratoare independente și peste 1000 de teste de calitate pe materiale, înainte de a intra în procesul de producție. Tampoanele noastre sunt certificate OEKO-TEX® STANDARD 100, ceea ce înseamnă că toate materialele folosite au fost supuse unor teste de confirmare pentru substanțe nocive. Apasă aici pentru mai multe informații despre OEKO-TEX® STANDARD 100.

ÎNTREBĂRI DESPRE COMPONENȚA TAMPOANELOR

Întrebări despre componentele TAMPAX

Pentru că ne preocupă la fel de mult ca pe tine din ce este format un tampon.

Ce face aplicatorul și din ce este făcut?

Aplicatorul te ajută la introducerea confortabilă a tamponului. Aplicatoarele noastre din plastic sunt realizate din materiale reciclabile (PE/PP). Culorile din componența aplicatoarelor sunt sigure, fiind realizate din pigmenți fără capacitate de sensibilizare care sunt folosiți în mod normal într-o gamă largă de produse, inclusiv la ambalarea produselor alimentare și cosmetice.

Ce rol are nucleul de absorbție și din ce este făcut?

Nucleul de absorbție asigură protecție prin absorbirea și stocarea fluidului menstrual. Este realizat din mătase artificială și bumbac. Mătasea artificială, adeseori denumită viscoză regenerată, este un material care se folosește la fabricarea mai multor articole, cum ar fi pliculețele de ceai și îmbrăcămintea obișnuită. Bumbacul este produs în mod durabil de Compania Barnhardt Manufacturing și este certificat de OEKO TEX® STANDARD 100.

Ce rol are materialul din jurul nucleului de absorbție și din ce este compus?

Materialul subțire din jurul nucleului ajută la înlăturarea tamponului. Este realizat din fibre moi și de înaltă performanță precum poliesterul, polietilena și polipropilena, care sunt folosite și în echipamentele sportive.

Ce rol are șnurul și din ce este compus?

Ața ajută la înlăturarea tamponului și este realizată din bumbac și/sau fibre sintetice precum poliesterul, polietilena și polipropilena, materiale moi și de înaltă performanță, similare celor folosite în echipamentele sportive.

Ce rol are firul și din ce este compus?

Șnurul este folosit pentru atașarea aței la nucleul de absorbție și este realizat din bumbac sau fibre sintetice precum poliesterul, polietilena și polipropilena, care sunt adeseori folosite ca fibre moi și de înaltă performanță, în mod similar celor folosite în echipamentele sportive.

Tampoanele vor cauza iritații sau alergii?

Toate produsele noastre sunt supuse unei evaluări riguroase privind siguranța pielii pentru a fi siguri că pot fi folosite în siguranță. Parfumurile folosite la tampoanele noastre întrunesc STANDARDELE de siguranță stricte impuse de Asociația Internațională pentru Parfumuri, autoritatea mondială în privința siguranței parfumurilor. Produsele noastre sunt etichetate clar pentru clientele care preferă să aleagă tampoane neparfumate.

ÎNTREBĂRI GENERALE PRIVIND COMPONENȚA TAMPOANELOR

Pentru că pentru tine contează, contează și pentru noi.

De ce tampoanele nu sunt făcute din bumbac 100%?

Toate tampoanele TAMPAX întrunesc STANDARDE de siguranță și eficacitate riguroase, indiferent de materialele din care sunt realizate. Tampoanele noastre sunt concepute pentru a furniza un grad optim de protecție și confort. Folosirea combinată a mătăsii artificiale și a bumbacului ne ajută să realizăm tampoane care să întrunească toate aceste cerințe. TAMPAX oferă produse din bumbac, mătase artificială sau din amestec de bumbac și mătase artificială încă de la înființarea companiei în 1936.

Aplicatoarele din plastic conțin BPA (Bisfenol A)?

Nu. Aplicatoarele TAMPAX din plastic sunt realizate dintr-un tip de plastic care nu conține BPA.

Tampoanele TAMPAX sunt realizate din material „superabsorbant”?

Nu, materialele noastre nu conțin niciun tip de material „superabsorbant”.

Pentru tampoanele TAMPAX se folosește albirea cu clor?

Nu, fibrele absorbante folosite în TAMPAX sunt produse printr-un proces de albire care nu conține clor elementar.

De ce se albesc materialele TAMPAX?

Albirea este un termen tehnic care descrie curățarea și purificarea fibrelor. Purificarea bumbacului și a mătăsii artificiale se efectuează pentru a elimina impuritățile și a curăța fibrele. Albirea fibrelor este un rezultat al acestui proces, dar nu scopul său.

Am auzit zvonuri că tampoanele ar conține cantități toxice de dioxină. Este adevărat?

Nu, purificarea bumbacului și a mătăsii artificiale presupune un proces fără clor elementar și, astfel, nu se creează dioxina. Organismul FDA a abordat această chestiune pe site-ul său. Consultă informațiile despre tampoane pe care le furnizează pe site-ul lor. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Fibrele absorbante folosite în tampoanele vândute în prezent sunt realizate printr-un proces de albire care nu conține clor elementar și care previne contaminarea produselor cu niveluri periculoase de dioxină (un tip de poluant aflat în mediul înconjurător).

Tampoanele TAMPAX conțin azbest?

Sub nicio formă. Produsele TAMPAX nu conțin și nu au conținut niciodată azbest. Pentru mai multe informații, consultă site-ul. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm

Ce are de spus FDA despre preocupările privind dioxina, azbestul, mătasea artificială și SST?

FDA a abordat aceste subiecte pe site-ul său. Consultă informațiile despre tampoane pe care le furnizează pe site-ul lor. https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Fibrele absorbante folosite în tampoanele vândute în prezent sunt realizate printr-un proces de albire care nu conține clor elementar și care previne contaminarea produselor cu niveluri periculoase de dioxină (un tip de poluant aflat în mediul înconjurător).

Tampoanele TAMPAX conțin pesticide sau erbicide, cum ar fi glifosatul?

Nu, furnizorul nostru de bumbac confirmă că fibrele noastre nu conțin glifosat. În plus, furnizorii noștri folosesc procese de spălare și purificare care ar distruge (sau elimina) orice pesticide/erbicide reziduale, dacă ar fi cazul.

Top