Hvala što se interesujete za informacije o reciklaži. U ovom poglavlju navešćemo smernice za odlaganje naših proizvoda i ambalaže.

Šta uraditi sa kartonskom ambalažom proizvoda Tampax

Karton se može reciklirati u većini gradova. Ako vaša nadležna službe za upravljanje otpadom sakuplja papir i kartonske materijale, možete odložiti kartonsku ambalažu u kontejner za sakupljanje kartona. Molimo sledite uputstva za sakupljanje kartona nadležne službe za upravljanje otpadom.

Važno: Kod proizvoda Tampax Pearl Compak, pre recikliranja kutije uklonite plastični prozorčić i odložite ga u kantu za mešani komunalni otpad.

Kako odložiti upotrebljeni proizvod?

Molimo vas da tampone, omote i aplikator odložite u kantu za mešani komunalni otpad. Ne bacajte ih u wc šolju. Kao i većinu proizvoda koji se koriste za ličnu ili medicinsku negu, trenutno još uvek nismo u mogućnosti da ih recikliramo. Nastavljamo da uvodimo inovacije za buduća rešenja koja će smanjiti količinu otpadnih materijala, i već danas preduzimamo korake za smanjenje ekološkog otiska naših proizvoda:

  • 80% našeg kartona proizvedeno je od recikliranog materijala
  • Neki naši tamponi sadrže pažljivo birane materijale na prirodnoj bazi poput pamuka
  • Uvodimo bio-polietilen dobijen iz šećerne trske u izradu nekih naših aplikatora za tampone

Važno: Nikada ne bacajte svoje uloške, dnevne uloške ili bilo koji proizvod za inkontinenciju ili menstruaciju u wc šolju. Uvek ih bacite u kantu za smeće.

Top