Iz česa so narejeni tamponi?

Razumemo, da želite dobro skrbeti zase. Naj gre za hrano ali izdelke za osebno nego – varnost je vedno zelo pomembna. V podjetju TAMPAX se s tem popolnoma strinjamo, zato svoje izdelke še vedno izdelujemo iz materialov, ki so že vrsto let varni za uporabo. Vse izdelke in materiale nenehno testiramo, da se prepričamo, da takšni tudi ostanejo.

Izdelki TAMPAX so izdelani iz edinstvene kombinacije materialov, ki vam zagotavlja udobje in zanesljivo zaščito pred uhajanjem. Kot vidite na spodnji sliki, so izdelki TAMPAX sestavljeni iz treh glavnih delov: jedra, ki vpija, aplikatorja za enostavno vstavljanje in kombinacije pletene vrvice in vrvice za odstranjevanje.

Da bi lahko na milijone žensk, ki vsak dan uporabljajo naše izdelke, te uporabljalo s popolnim zaupanjem, izvajamo natančne varnostne teste. Slednje nato pregledajo neodvisni strokovnjaki, med njimi tudi zdravniki, znanstveniki in zdravstvene ustanove, ki nadzirajo varnost tamponov. Naši tamponi imajo certifikat OEKO-TEX® STANDARD 100, ki potrjuje, da so vsi uporabljeni materiali prestali potrditveni test za škodljive snovi. Za več informacij o standardu OEKO-TEX® STANDARD 100 kliknite tukaj.

V spodnji tabeli si lahko ogledate, katere dele in materiale naši tamponi vsebujejo in zakaj vsebujejo prav te. Za sestavo franšiznih izdelkov si oglejte posamezne slike.

Vas zanima več o specifični sestavi tamponov TAMPAX?

Tamponi TAMPAXSestava
TAMPAX Pearl Regular/Superrejon, bombaž, polipropilen, polietilen in poliester
TAMPAX Pearl Super Plusrejon, polipropilen, bombaž, polietilen in poliester
TAMPAX Pearl Compak Regular/Superrejon, bombaž, polipropilen, polietilen in poliester
TAMPAX Pearl Compak Super Plusrejon, polipropilen, bombaž, polietilen in poliester
TAMPAX Cotton Comfort Regular/Superbombažno jedro, polipropilen in poliester
TAMPAX Cotton Protection Regular/Superjedro iz organskega bombaža, polipropilen in poliester

Imate vprašanje?

So posamezni deli tamponov varni za uporabo?

Da, naši tamponi so varni za uporabo. Na milijone žensk jih varno uporablja vsak dan. Naše varnostne teste in posamezne dele redno pregledujejo neodvisni strokovnjaki, med katerimi so zdravniki, univerzitetni znanstveniki in zdravstvene ustanove, ki nadzirajo varno uporabo tamponov. Vsi ti so potrdili, da je uporaba naših tamponov varna. Neodvisni laboratoriji vsako leto izvedejo več kot 10.000 testov na naših tamponih in njihovih delih. Pred začetkom proizvodnje se izvede več kot 1.000 testiranj kakovosti materialov za tampone. Naši tamponi imajo certifikat OEKO-TEX® STANDARD 100, ki potrjuje, da so vsi uporabljeni materiali prestali potrditveni test za škodljive snovi. Za več informacij o standardu OEKO-TEX® STANDARD 100 kliknite tukaj.

VPRAŠANJA O SESTAVI TAMPONOV

Vprašanja o posameznih delih tamponov TAMPAX

Ker nam sestava tamponov pomeni toliko kot vam.

Za kaj se uporablja aplikator in iz česa je izdelan?

Aplikator vam pomaga udobno vstaviti tampon. Naši plastični aplikatorji so izdelani iz materiala, ki ga je mogoče reciklirati (PE/PP), naši kartonski aplikatorji pa iz čvrsto zvitega papirja, ki ga je prav tako mogoče reciklirati. Za barvanje aplikatorja so uporabljeni pigmenti, ki so varni za uporabo, ne dražijo in se standardno uporabljajo za širok spekter izdelkov, vključno z embalažo za hrano in ličila.

Za kaj se uporablja jedro, ki vpija, in iz česa je izdelano?

Jedro, ki vpija, zagotavlja zaščito z vpijanjem in zadrževanjem menstrualne tekočine. Izdelano je iz rejona in bombaža. Rejon se pogosto imenuje tudi regenerirana viskoza. Gre za material, ki se uporablja za najrazličnejše izdelke, kot so čajne vrečke in oblačila za vsakodnevno uporabo. Bombaž trajnostno dobavljamo od podjetja Barnhardt Manufacturing Company in se ponaša s certifikatom OEKO TEX® STANDARD 100.

Za kaj se uporablja tkanina okrog jedra, ki vpija, in iz česa je izdelana?

Tanka tkanina okrog jedra, ki vpija, pomaga pri lažjem odstranjevanju tampona. Izdelana je iz sintetičnih vlaken, kot so poliester, polietilen in polipropilen. Ta vlakna se pogosto uporabljajo kot mehka in visokoučinkovita vlakna, podobna tistim, ki se varno uporabljajo za športna oblačila.

Za kaj se uporablja vrvica in iz česa je izdelana?

Vrvica se uporablja za odstranjevanje tampona. Izdelana je iz bombaža in/ali sintetičnih vlaken, kot so poliester, polietilen in polipropilen. Ta vlakna se pogosto uporabljajo kot mehka in visokoučinkovita vlakna, podobna tistim, ki se varno uporabljajo za športna oblačila.

Za kaj se uporablja pletena vrvica in iz česa je izdelana?

Pletena vrvica se uporablja za pritrditev vrvice na jedro, ki vpija. Izdelana je iz bombaža ali sintetičnih vlaken, kot so poliester, polietilen in polipropilen. Ta vlakna se pogosto uporabljajo kot mehka in visokoučinkovita vlakna, podobna tistim, ki se varno uporabljajo za športna oblačila.

Ali vaši tamponi povzročajo draženje ali alergije?

Vsi naši izdelki prestanejo stroge varnostne teste za kožo, da se prepričamo, da je njihova uporaba varna. Dišave, ki jih uporabljamo za tampone, so skladne s strogimi varnostnimi standardi, ki jih določa Mednarodno združenje za dišave (IFRA) – glavni organ na svetu za varno uporabo dišav. Naši izdelki so zaradi ljudi, ki raje uporabljajo tampone brez dišav, jasno označeni.

SPLOŠNA VPRAŠANJA O POSAMEZNIH DELIH TAMPONOV

Če je pomembno vam, je pomembno tudi nam.

Zakaj vaši tamponi niso izdelani iz 100-odstotnega bombaža?

Vsi izdelki TAMPAX so skladni s strogimi standardi varnosti in učinkovitosti, ne glede na material, iz katerega so izdelani. Ker se ženske in njihov menstrualni tok razlikujejo, smo prepričani, da mora naša ponudba vključevati različne izdelke. Prav zato smo razvili linijo TAMPAX Cotton Comfort/Cotton Protection, pri kateri je jedro, ki vpija, 100-odstotno izdelano iz bombaža. Linija je ustvarjena za ženske, ki želijo uporabljati tampone iz enostavnih materialov, ki jim lahko zaupajo.

Brez kompromisov – tamponi Cotton Comfort zagotavljajo udobje, ki je značilno za znamko TAMPAX in mu lahko zaupate, zaščito in so izdelani iz enostavnih materialov, ki ne vsebujejo barvil, dišav ter niso beljeni s klorom.

Ali vaši plastični aplikatorji vsebujejo BPA (bisfenol A)?

Ne, ne vsebujejo ga. Plastični aplikatorji TAMPAX so izdelani iz plastike, ki ne vsebuje BPA.

So tamponi TAMPAX izdelani iz materiala, ki zagotavlja »supervpijanje«?

Ne, naši tamponi ne vsebujejo nobenega materiala, ki bi zagotavljal »supervpijanje«.

Se za beljenje tamponov TAMPAX uporabljajo snovi na osnovi klora?

Ne, vlakna v tamponih TAMPAX, ki zagotavljajo vpijanje, so izdelana s postopkom beljenja brez elementarnega klora.

Zakaj se materiali izdelkov TAMPAX sploh belijo?

Beljenje je tehnično ime za čiščenje in prečiščevanje vlaken. Prečiščevanje bombaža in rejona se izvaja zaradi odstranjevanja nečistoč in čiščenja vlaken. Beljenje vlaken je rezultat tega postopka, ne pa njegov cilj.

Slišala sem, da tamponi vsebujejo strupene količine dioksina. Ali to drži?

Ne, prečiščevanje bombaža in rejona vključuje postopek brez elementarnega klora, ki ne povzroča razvoja dioksina. FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila) je o tej temi pisala na svojem spletnem mestu. Informacije o tamponih lahko preberete na https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Vlakna, ki vpijajo in se uporabljajo v tamponih na trgu danes, so izdelana s postopkom beljenja, ki ne vsebuje elementarnega klora. S tem se prepreči razvoj nevarnih količin dioksina v izdelkih (vrsta onesnaževalca, ki se nahaja v okolju).

Ali tamponi TAMPAX vsebujejo azbest?

Ne, tamponi TAMPAX niso nikoli vsebovali azbesta. Več informacij najdete na spletnem mestu https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm

Kaj FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila) pravi o dioksinu, azbestu, rejonu in pomislekih glede STŠ?

FDA (Uprava ZDA za hrano in zdravila) je o teh temah pisala na svojem spletnem mestu. Informacije o tamponih lahko preberete na https://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm612029.htm Vlakna, ki vpijajo in se uporabljajo v tamponih na trgu danes, so izdelana s postopkom beljenja, ki ne vsebuje elementarnega klora. S tem se prepreči razvoj nevarnih količin dioksina v izdelkih (vrsta onesnaževalca, ki se nahaja v okolju).

Ali vaši tamponi vsebujejo pesticide ali herbicide, kot je glifosat?

Ne, naš dobavitelj bombaža potrjuje, da vlakna ne vsebujejo glifosata. Poleg tega naši dobavitelji uporabljajo postopke čiščenja in prečiščevanja, s katerimi uničijo (ali odstranijo) morebitne ostanke pesticidov/herbicidov.

Top