Hvala, da vas zanimajo informacije o recikliranju. V tem razdelku boste izvedeli več o tem, kako odložiti naše izdelke in embalažo.

Kaj narediti s kartonasto embalažo izdelkov Tampax?

Karton se pogosto reciklira v večini mest. Če vaš lokalni komunalni organ zbira papir in karton, lahko kartonsko embalažo odložite v koš za karton. Upoštevajte navodila za odlaganje kartona lokalnega komunalnega organa:http://www.pisrs.si/

Pomembno: Pri izdelkih Tampax Pearl Compak odstranite plastično okence pred recikliranjem škatle in ga odložite v koš za navadne odpadke.

Kako odložiti izdelek?

Tampone, ovoj in aplikator odvrzite v koš za navadne smeti. Ne odvrzite jih v straniščno školjko. Tako kot večino drugih izdelkov za osebno higieno ali zdravstveno oskrbo tudi teh še ni mogoče reciklirati. Medtem ko še vedno razvijamo rešitve za manj odpadkov, že danes izvajamo določene ukrepe za zmanjšanje vpliva naših izdelkov na okolje:

  • 80 % našega kartona je izdelanega iz recikliranega materiala
  • Nekateri naši tamponi vsebujejo odgovorno pridobljene materiale na biološki osnovi, kot je bombaž
  • V nekaterih aplikatorjih za tampone uporabljamo biopolietilen, pridobljen iz sladkornega trsa

Pomembno: Tamponov, aplikatorjev za tampone, vložkov, ovojev, dnevnih vložkov in katerih koli menstrualnih izdelkov ali izdelkov za inkontinenco nikoli ne odvrzite v stranišče. Vedno jih odvrzite v koš.

Top