homepage

Dnevni ulošci

Šta su Always dnevni ulošci?

Mi u Always-u shvatamo da vas zanima od čega su napravljeni dnevni ulošci. Stoga nam je drago što vam možemo dati informacije koje trebate.

Materijali koje upotrebljavamo za izradu Always dnevnih uložaka pažljivo su odabrani kako bi osigurali udobnost i zaštitu tokom dana. Niže navedeno možete pronaći detaljan opis i funkciju svake pojedine komponente koju upotrebljavamo za naše proizvode.

Imate li još pitanja? Pogledajte naš niže naveden Q&A ili nam pošaljite poruku.

Da, naši ulošci su sigurni i svakodnevno ih upotrebljavaju milioni žena širom svijeta. Predani smo osiguravanju vaše sigurnosti, stoga naši proizvodi prolaze kroz rigorozna ispitivanja, a istovremeno ih procjenjuju i nezavisni stručnjaci kao što su ljekari, naučnici i zdravstvena tijela. Materijali dnevnih uložaka tokom proizvodnje prođu kroz više od 1800 ispitivanja kvaliteta kako bi obezbijedili sigurnu upotrebu. Nezavisni laboratoriji godišnje izvedu više od 20 000 ispitivanja na našim ulošcima i njihovim komponentama. Nadalje, cijela linija Always dnevnih uložaka dobila je certifikat "dermatološki odobreno" kojeg izdaje Udruga za zdravlje kože.

Iako mnoge žene često brine iritacija uzrokovana dnevnim ulošcima, budite sigurni da naši ulošci ne bi trebalo da uzrokuju iritaciju kože. Kako bismo obezbijedili sigurnu upotrebu, na svim našim proizvodima provodimo rigorozna ispitivanja sigurnosti. Primjer sigurnosne procjene možete pronaći ovdje.

Mi u Always-u predani smo osiguravanju vaše sigurnosti, stoga vodimo računa da su naši mirisni ulošci sigurni za svakodnevnu upotrebu. Materijali koje odabiremo, uključujući mirise u našim mirisnim ulošcima, ne uzrokuju iritaciju kože ili svrab. Nadalje, mirisi zadovoljavaju vrlo stroge sigurnosne standarde koje postavlja Međunarodno udruženje za mirise, vodećeg svjetskog tijela za sigurnost mirisa. Onima koji preferiraju proizvode bez mirisa ili su možda osjetljivi na miris, preporučujemo naše proizvode bez mirisa, koji pružaju istu udobnost.

Ne, naši ulošci očišćeni su procesom pročišćavanja bez elementarnog hlora, koji je u potpunosti siguran.

Dobavljači s kojima mi sarađujemo, upotrebljavaju procese bez hlora za pročišćavanje vlakana na našim proizvodima. Pročišćavanje se izvodi zbog uklanjanja prirodnih nečistoća, a čišćenje vlakana radi pripreme za proizvodnju. Rezultat ovog procesa su izbijeljena vlakna, iako to nije cilj. Druga metoda je pročišćavanje celuloznih vlakana, a izvodi se upotrebom vodikovog peroksida i u potpunosti je bez hlora.

Ne, u ulošcima nema otrovnih boja. Naučnici, pružaoci zdravstvene zaštite i nadležna tijela pažljivo procjenjuju pigmente prije nego što ih odobre kao sigurne za upotrebu u našim ulošcima.

Naš proces procjenjivanja temelji se na nauci i marljivom radu kako bismo obezbijedili vašu sigurnost. Prije izlaska na tržište, svaki naš proizvod i materijal moraju zadovoljiti stroge bezbjednosne standarde koji se temelje na nauci. Nadalje, svoje procjene dijelimo sa naučnicima, pružaocima zdravstvene zaštite i nadležnim tijelima koji osiguravaju da su naši proizvodi sigurni za upotrebu. Više detaljnijih informacija o našim sigurnosnim procesima pogledajte na našoj web stranici.

Garancija da svi naši proizvodi zadovoljavaju stroge sigurnosne standarde oduvijek je jedna od naših predanosti. Osim toga, vodimo računa da i timovi nezavisnih stručnjaka provode sigurnosne procjene i revizije sastojaka, i tako osiguravamo da naši proizvodi zadovoljavaju i njihove zahtjeve za sigurnost kože. Osim toga, vrlo smo ponosni što nam je Udruga za zdravlje kože dodijelila certifikat "dermatološki odobreno".

Prema njihovim vlastitim riječima: "Udruga za zdravlje kože dodjeljuje stručne dermatološke certifikate proizvodima, uslugama i robnim markama širom svijeta.

Potrošačima pomažemo da se osjećaju sigurno u svoje odabire tako što im garantujemo da su nezavisni stručnjaci potvrdili proizvode kao sigurne za kožu.

Takođe smo ponosni što kroz svoj rad podržavamo nekoliko humanitarnih ciljeva i dobrotvornih ustanova za kožu.„

https://www.skinhealthalliance.org/about-us/

Udruga za zdravlje kože dodijelila je Always (Always Ultra, Always Night, Always Sensitive) proizvodima certifikat "dermatološki odobreno".

Logo certifikata "dermatološki odobreno" Udruge za zdravlje kože je garancija da proizvodi zadovoljavaju naš obiman skup zahtjeva za sigurnost kože. Ove zahtjeve ne postavlja proizvođač ili robna marka, već ih je usaglasio naš tim vodećih nezavisnih dermatologa i stručnjaka za kožu: James Stalley, izvršni direktor, Udruga za zdravlje kože.

Za više informacija slobodno istražite sljedeće izvore:

Web stranica Udruge za zdravlje kože - https://www.skinhealthalliance.org/

i pogledajte video zapis o tome ko su oni i šta rade: https://www.youtube.com/watch?v=NA-lr0UMxC4