homepage

Higijenski ulošci

Šta je u Always ulošcima

U Always-u, mi razumijemo da želite znati šta je u proizvodima koje svakodnevno koristite. Zato smo posvećeni zadatku da vam pružimo informacije koje trebate kako biste odabrali pravi proizvod za sebe.

Naši Always ulošci napravljeni su od materijala dizajniranih da pruže veliku udobnost i zaštitu. Molimo vas pogledajte ispod za potpuno objašnjenje sastava naših proizvoda i uloge koju svaka komponenta ima.

Imate li pitanja? Molimo pogledajte naš Q&A ili nam pošaljite poruku.

Jesu li Always proizvodi sigurni?

Da, naši ulošci su sigurni te ih svakodnevno koriste milioni žena. Vaša sigurnost je u centru svega što radimo i zato se naši proizvodi strogo testiraju, uključujući i procjene nezavisnih stručnjaka kao što su doktori, naučni radnici i nadležne zdravstvene službe. Provedeno je preko 1800 testova kvaliteta na materijalima uložaka tokom proizvodnje prije korištenja. Provedeno je preko 20 000 testova na našim ulošcima i njihovim komponentama od strane nezavisnih laboratorija svake godine. Nadalje, Always (Always Ultra, Always Nights, Always Sensitive) je dobio potvrdu Saveza za zdravlje kože kao "Dermatološki odobren".

Hoće li nam ulošci iritirati kožu?

Ne, naši ulošci ne bi trebali izazvati iritaciju kože. Svi naši proizvodi prolaze stroge sigurnosne testove kako bismo se uvjerili da su sigurni za korištenje. Primjer sigurnosne provjere možete pronaći ovdje.

Jesu li ulošci s mirisom sigurni? Zar mi neće izazvati iritaciju i svrab tamo dolje?

Vaša sigurnost je u centru svega što radimo, i zato kao i naši ulošci bez mirisa, i naši proizvodi s mirisom su sigurni za korištenje. Biramo materijale, uključujući i mirise naših proizvoda s mirisom, koji ne izazivaju iritaciju i ne uzrokuju svrab kada se koriste u ulošku. Uz to, miris korišten u našim ulošcima u skladu je sa strogim sigurnosnim standardima Međunarodne asocijacije za mirise, svjetskog vodećeg tijela za sigurnost mirisa. Preporučujemo svoje proizvode bez mirisa za one koji preferiraju proizvode bez mirisa ili za one koji mogu biti osjetljivi na mirise.

Zašto vaši ulošci nisu napravljeni od 100% pamuka?

Naši proizvodi su u skladu sa strogim sigurnosnim i učinkovitim standardima bez obzira na to od čega su napravljeni. Ciklus svake žene je drugačiji stoga vjerujemo u pružanje izbora proizvoda. Zato smo razvili Always Sensitive Essentials, stvoren za žene koje žele uloške sa jednostavnim sastojcima na koje se mogu osloniti. Nema potrebe za kompromisima, Sensitive Essentials nudi Alwaysovu udobnost i zaštitu kojima vjerujete u kombinaciji s jednostavnim sastojcima bez boja, mirisa i izbjeljivanja hlorom.

Ima li izbjeljivanja hlorom u ulošcima?

Ne, Always Sensitive Essentials ulošci očišćeni su procesom koji je u potpunosti bez hlora, dok se naši ostali ulošci čiste procesom bez korištenja elementarnog hlora. Oba procesa jednako su sigurna.

Zašto se uopšte koristi izbjeljivanje uložaka?

Naši dobavljači koriste procese bez elementarnog hlora kako bi pročistili celulozna vlakna u našim proizvodima. Pročišćavanje eliminiše prirodne nečistoće i čisti vlakna kako bi bila spremna za proizvodnju. Izbjeljivanje vlakana rezultat je tog procesa, a nije cilj. Always Sensitive Essentials ulošci nude opciju gdje se celulozna vlakna čiste alternativnom metodom koja je u potpunosti bez hlora i koristi se vodonikov peroksid.

Ima li toksičnih boja u vašim ulošcima?

Ne, nema. Pigmenti koji se koriste u nekim od naših uložaka su strogo procijenjeni od strane naučnika, ljekara i vladinih tijela kako bismo se uvjerili da se mogu sigurno koristiti.

Kako se uvjeriti da su vaši proizvodi sigurni?

Budite bez brige, naš proces procjene je naučno utemeljen i pruža sigurnost za žene koje koriste naše proizvode. Samo proizvodi i materijali koji su u skladu sa sigurnosnim standardima temeljenim na nauci mogu ići na tržište. Nadalje, dijelimo svoje procjene sa naučnicima, ljekarima i vladinim tijelima kako bi se uvjerili da su naši proizvodi sigurni za korištenje. Za više informacija o sigurnosnim procesima, pogledajte našu web stranicu.

Naša predanost sigurnosti

Always je predan osiguravanju da su svi naši proizvodi u skladu sa strogim sigurnosnim standardima. Uz to, vjerujemo da je važno imati naše sigurnosne procjene i da se sastojci pregledaju od strane nezavisnih stručnjaka, koji naše proizvode pregledavaju kroz vlastite sigurnosne standarde. Zato smo ponosni što smo dobili potvrdu Saveza za zdravlje kože kao "Dermatološki odobren" proizvod.

Potvrda Saveza za zdravlje kože

Ko je Savez za zdravlje kože?

Njihovim vlastitim riječima: "Savez za zdravlje kože dodjeljuje profesionalne dermatološke potvrde proizvodima, uslugama i brendovima širom svijeta. Pomažemo potrošačima da se osjećaju sigurno u svoje odabire uvjeravajući ih da su proizvodi bili nezavisno potvrđeni kao sigurni za kožu. Također smo ponosni što u našem radu podržavamo razne dobrotvorne ustanove za kožu."

https://www.skinhealthalliance.org/about-us/

Always (Always Ultra, Always Night, Always Sensitive) dobili su potvrdu Saveza za zdravlje kože kao "Dermatološki odobren" proizvod.

Šta znači imati odobrenje Saveza za zdravlje kože?

"Logo dermatološke akreditacije saveza za zdravlje kože je uvjerenje da su proizvodi u skladu sa nizom naših sigurnosnih pravila. Ta pravila nisu postavili proizvođači ili brendovi, umjesto toga dogovoreni su u našem timu vodećih nezavisnih dermatologa i naučnika za kožu." James Stalley, izvršni direktor, Savez za zdravlje kože

Za više informacija, možete ih provjeriti na Internetu:

Skin Health Alliance web stranica - https://www.skinhealthalliance.org/

i video o tome ko su/što rade: https://www.youtube.com/watch?v=NA-lr0UMxC4