homepage

ALWAYS MENSTRUATIEBROEKJES

Waar zijn Always menstruatiebroekjes van gemaakt?

Bij Always begrijpen we dat je wilt weten wat er in de producten zit die je dagelijks gebruikt. Daarom zetten wij ons in je de informatie te bieden die je nodig hebt om het product te kunnen kiezen dat het beste bij je past.

Always menstruatiebroekjes zijn gemaakt met materialen die zijn ontworpen om je optimaal comfort en bescherming te bieden. Hieronder vind je alle details over de samenstelling van onze producten en hun componenten.

  Always-pants-ingredients-dt-cro

  1. Materiaal van het broekje

  Het is ontwikkeld zodat het als gewoon ondergoed aanvoelt

  2. Elastische materialen

  Zacht elastisch materiaal zorgt ervoor dat het product aansluit op de taille en op zijn plaats blijft zitten. Het elastische materiaal bestaat uit synthetische (rubber) latex.

  3. Toplaag en onderliggende laag

  De zachte toplaag en de onderliggende laag zijn gemaakt van synthetische materialen, die lijken op de materialen die gebruikt worden in kleding en ondergoed. Deze materialen worden gebruikt omdat ze snel het vocht absorberen in de kern en zo je huid droog houden.

  4. Absorberende kern

  De flexibele kern is gemaakt van absorberende cellulose. Dit materiaal wordt ook gebruikt in diverse dagelijkse producten, onder een andere en dunnere form. Dit materiaal wordt al sinds 1920 verwerkt in maandverband. De flexibele kern bevat absorberende gelparels om het vocht beter te absorberen. Het geheel is omwikkeld door een dunne synthetische laag die alles mooi samenhoudt.

  5. Geurneutraliserende technologie

  Onze geurneutraliserende technologie bestaat uit een exclusief materiaal dat zorgvuldig geselecteerde componenten bevat die licht geparfumeerd zijn. Dit materiaal bevindt zich onderaan in de absorberende kern en zorgt voor een optimale neutralisatie van nare geurtjes.

  6. Buitenlaag

  De zachte vochtbestendige buitenlaag is gemaakt van synthetische materialen en houdt vocht in het broekje vast.

  7. Lijm

  Lijm wordt gebruikt om de verschillende lagen van het broekje samen te houden.

  Heb je nog vragen? Bekijk onze vragen en antwoorden:

  Zijn Always producten veilig voor dagelijks gebruik?

  Ja, onze maandverbanden en inlegkruisje zijn veilig voor dagelijks gebruik en worden werelwijd door miljoenen vrouwen veilig gebruikt. Jouw veiligheid komt bij ons op de eerste plaats en daarom worden onze producten zorgvuldig getest. Deze testen bestaan o.a. uit beoordelingen door onafhankelijke experts, zoals artsen, universiteitswetenschappers en gezondheidsinstanties. Het materiaal voor de maandverbanden wordt tijdens de productie onderworpen aan meer dan 1.800 kwaliteitstesten voor het wordt gebruikt. Ieder jaar worden er op onze maandverbanden en hun componenten door onafhankelijke laboratoria meer dan 20.000 testen uitgevoerd. Bovendien zijn onze broekjes gecertificeerd door de Skin Health Alliance, een onafhankelijke dermatologische accreditatie die verklaart dat de producten geen enkel risico vormen voor de huid.

  Veroorzaken jullie maandverbanden huidirritatie?

  Neen, onze maandverbanden veroorzaken normaalgezien geen huidirritatie. Al onze producten ondergaan zorgvuldige veiligheidstesten om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn in gebruik. Hier vind je een voorbeeld van een veiligheidsbeoordeling.

  Zijn geparfurmeerde maandverbanden veilig? Irriteren ze niet en krijg ik daar beneden geen jeuk van?

  Bij Always komt jouw veiligheid op de eerste plaats en we verzekeren je dat onze geparfumeerde producten, net als onze ongeparfumeerde maandverbanden en inlegkruisjes, veilig zijn voor dagelijks gebruik. Wij verzekeren je dat de materialen die we gebruiken voor het maken van maandverbanden, waaronder de geur in onze geparfumeerde producten, geen irritatie, uitslag of jeuk veroorzaken. Bovendien voldoet de geur die we in onze maandverbanden gebruiken aan de strikte veiligheidsnormen die zijn bepaald door de International Fragrance Association, de wereldleidende autoriteit voor de veiligheid van parfum. Voor wie de voorkeur geeft aan geurloze producten of gevoelig is voor parfum, bevelen wij onze ongeparfumeerde producten aan. De producten zonder parfum zijn even comfortabel als de geparfumeerde producten.

  Waarom zijn jullie maandverbanden niet gemaakt van 100% katoen?

  Onze producten voldoen aan de stricte normen voor veiligheid en doeltreffendheid, ongeacht waar ze van zijn gemaakt. Always maandverbanden zijn ontworpen om een maximale bescherming en optimaal comfort te bieden. Dankzij de componenten die worden gebruikt, voldoen onze maandverbanden aan deze criteria.

  Bevatten Always maandverbanden chloorbleekmiddelen?

  Neen, de maandverbanden worden gezuiverd volgens een elementair chloorvrij proces. Dit is volkomen veilig.

  Waarom worden broekjes gezuiverd?

  Onze leveranciers maken gebruik van een chloorvrij proces om de cellulosevezels in onze producten te zuiveren. Tijdens het zuiveren worden natuurlijke onzuiverheden verwijderd en de vezels gereinigd ter voorbereiding op de productie. De vezels worden door dit proces wit, maar dit resultaat is geen doel op zich. Een alternatieve volledig chloorvrije methode bestaat uit het zuiveren van de cellulosevezel met waterstofperoxide.

  Bevatten jullie maandverbanden giftige kleurstoffen?

  Neen. De pigmenten die in een aantal van onze maanderbanden worden gebruikt, zijn zorgvuldig getest door wetenschappers, zorgverleners en bevoegde instanties om te garanderen dat deze veilig kunnen worden gebruikt.

  Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie producten veilig zijn?

  Al onze producten worden zeer streng geëvalueerd op gebied van veiligheid zodat we een veilig gebruik kunnen garanderen. Alleen de producten en materialen die voldoen aan deze strikte veiligheidsnormenmogen op de markt gebracht worden. Daarnaast delen we onze beoordelingen met wetenschappers, zorgverleners en bevoegde instanties om het veilige gebruik van onze producten te garanderen. Kijk voor meer informatie over ons veiligheidsproces op deze website.

  De Always veiligheidsbelofte

  Always belooft ervoor te zorgen dat al onze producten voldoen aan nauwgezette veiligheidsnormen. Bovendien vinden we het belangrijk dat teams van onafhankelijke experts veiligheidsbeoordelingen uitvoeren en de ingrediënten evalueren, en zo garanderen dat onze producten ook aan hun veiligheidseisen voor de huid voldoen. Daarom zijn we trots dat we de onafhankelijke dermatologische accreditatie hebben verkregen van de Skin Health Alliance.

  De Skin Health Alliance goedkeuring

  Wat is de Skin Health Alliance?

  In hun eigen woorden: “De Skin Health Alliance kent professionele dermatologische goedkeuring toe aan producten, diensten en merken over de hele wereld.

  We helpen consumenten zich zelfverzekerd te voelen in het maken van keuzes door te garanderen dat producten op onafhankelijke wijze zijn goedgekeurd als veilig voor de huid.

  Wat houdt het in goedgekeurd te zijn door de Skin Health Alliance?

  “Het erkenningslogo van de Skin Health Alliance garandeert dat producten en hun componenten geen enkel risico vormen voor de huid. Deze eisen worden niet bepaald door de fabrikant of het merk, maar zijn overeengekomen door ons team van leidende onafhankelijke dermatologen en huidwetenschappers.” James Stalley, Executive Manager, Skin Health Alliance

  Bekijk voor meer informatie de link op dewebsite van Skin Health - https://www.skinhealthalliance.org/

  en bekijk hun video over wie ze zijn/wat ze doen: https://www.youtube.com/watch?v=NA-lr0UMxC4