homepage

Inlegkruisjes

Waarvan zijn Always-inlegkruisjes gemaakt?

Bij Always begrijpen we dat je wilt weten wat er in de producten zit die je dagelijks gebruikt. Daarom zetten wij ons in je de informatie te bieden die je nodig hebt om het product te kunnen kiezen dat het beste bij je past.

Onze ALWAYS inlegkruisjes zijn gemaakt met materialen die zijn ontworpen om je optimaal comfort en bescherming te bieden. Hieronder vind je alle details over de samenstelling van onze producten en en welke functie elk onderdeel heeft.

Heb je nog vragen? Bekijk onze vragen en antwoorden (zie onderstaande vragen) of stuur ons een bericht: Procter & Gamble Nederland B.V., Postbus 1345, 3000 BH Rotterdam, Tel.: 0800 2259297.

Zijn Always inlegkruisjes veilig voor dagelijks gebruik?

Ja, onze inlegkruisjes zijn veilig voor dagelijks gebruik en worden werelwijd door miljoenen vrouwen veilig gebruikt. Jouw veiligheid komt bij ons op de eerste plaats en daarom worden onze producten zorgvuldig getest. Deze testen bestaan o.a. uit beoordelingen door onafhankelijke experts, zoals artsen, universiteitswetenschappers en gezondheidsinstanties. Voordat materiaal voor inlegkruisjes tijdens productie in gebruik wordt genomen, wordt het onderworpen aan meer dan 1.800 kwaliteitstesten. Ieder jaar worden er op onze inlegkruisjes en hun componenten door onafhankelijke laboratoria meer dan 20.000 testen uitgevoerd. Bovendien zijn onze inlegkruisjes gecertificeerd door de Skin Health Alliance, een onafhankelijke dermatologische accreditatie die verklaart dat de producten geen enkel risico vormen voor de huid.

Veroorzaken jullie inlegkruisjes huidirritatie?

Vele vrouwen maken zich zorgen dat inlegkruisjes irritatie zouden veroorzaken. Maar wij willen je geruststellen. Al onze producten ondergaan zorgvuldige veiligheidstesten om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn in gebruik en geen allergische reactie veroorzaken. Hier vind je een voorbeeld van een veiligheidsbeoordeling.

Zijn geparfurmeerde inlegkruisjes veilig? Irriteert dat niet en krijg ik daar beneden geen jeuk van?

Bij Always komt jouw veiligheid op de eerste plaats en we verzekeren je dat onze geparfumeerde producten veilig zijn voor dagelijks gebruik.Wij verzekeren je dat de materialen die we gebruiken voor het maken van inlegkruisjes, waaronder de geur in onze geparfumeerde producten, geen irritatie, uitslag of jeuk veroorzaken. Bovendien voldoet de geur die we in onze inlegkruisjes gebruiken aan de strikte veiligheidsnormen die zijn bepaald door de International Fragrance Association, de wereldleidende autoriteit voor de veiligheid van parfum. Vrouwen die de voorkeur hebben voor geurloze producten of gevoelig zijn voor parfum, bevelen wij onze ongeparfumeerde producten aan. De producten zonder parfum zijn even comfortabel als de geparfumeerde producten.

Waarom is jullie maandverband niet gemaakt van 100% katoen?

Onze producten voldoen aan de stricte normen voor veiligheid en doeltreffendheid, ongeacht waar ze van zijn gemaakt. We realiseren ons dat alle vrouwen verschillend zijn, en dus ook hun keuze wat betreft hygiënische bescherming. Always maandverbanden zijn ontworpen om vrouwen een maximale bescherming en optimaal comfort te bieden. Dankzij de componenten die worden gebruikt, voldoen onze maandverbanden aan deze criteria. Het nieuwe assortiment Always Sensitive Essentials biedt vrouwen een extra keuze : een eenvoudig en meer natuurlijk maandverband zonder kleurstoffen, parfum of chloorbleekmiddelen.

Bevatten Always inlegkruisjes chloorbleekmiddel?

Neen, inlegkruisjes worden gezuiverd volgens een elementair chloorvrij proces. Dit is volkomen veilig.

Waarom worden inlegkruisjes gezuiverd?

Onze leveranciers maken gebruik van een chloorvrij proces om de cellulosevezels in onze producten te zuiveren. Tijdens het zuiverenworden natuurlijke onzuiverheden verwijderd en de vezels gereinigd ter voorbereiding op de productie. De vezels worden door dit proces wit, maar dit resultaat is geen doel op zich. Een alternatieve volledig chloorvrije methode bestaat uit het zuiveren van de cellulosevezel met waterstofperoxide.

Bevatten jullie inlegkruisjes giftige kleurstoffen?

Neen. De pigmenten die in sommige inlegkruisjes worden gebruikt, zijn zorgvuldig getest door wetenschappers, zorgverleners en bevoegde instanties om te garanderen dat deze veilig kunnen worden gebruikt.

Hoe zorgen jullie ervoor dat jullie producten veilig zijn?

Al onze producten worden zeer streng geëvalueerd op gebied van veiligheid zodat we een veilig gebruik kunnen garanderen. Alleen de producten en materialen die voldoen aan deze strikte veiligheidsnormenmogen op de markt gebracht worden. Daarnaast delen we onze beoordelingen met wetenschappers, zorgverleners en bevoegde instanties om het veilige gebruik van onze producten te garanderen. Kijk voor meer informatie over ons veiligheidsproces op deze website.

De Always veiligheidsbelofte

Always belooft ervoor te zorgen dat al onze producten voldoen aan nauwgezette veiligheidsnormen. Bovendien vinden we het belangrijk dat teams van onafhankelijke experts veiligheidsbeoordelingen uitvoeren en de ingrediënten evalueren, en zo garanderen dat onze producten ook aan hun veiligheidseisen voor de huid voldoen. Daarom zijn we trots dat we de onafhankelijke dermatologische accreditatie hebben verkregen van de Skin Health Alliance.

Wat is de Skin Health Alliance?

In hun eigen woorden: “De Skin Health Alliance kent professionele dermatologische goedkeuring toe aan producten, diensten en merken over de hele wereld.

We helpen consumenten zich zelfverzekerd te voelen in het maken van keuzes door te garanderen dat producten op onafhankelijke wijze zijn goedgekeurd als veilig voor de huid.

We zijn er ook trots op door ons werk een aantal liefdadigheidsinstellingen en goede doelen voor de huid te steunen.”

https://www.skinhealthalliance.org/about-us/

De Always inlegkruisjes zijn goedgekeurd door onafhankelijke dermatologen van de Skin Health Alliance.

Wat houdt het in goedgekeurd te zijn door de Skin Health Alliance?

“Het erkenningslogo van de Skin Health Alliance garandeert dat producten en hun componenten geen enkel risico vormen voor de huid. Deze eisen worden niet bepaald door de fabrikant of het merk, maar zijn overeengekomen door ons team van leidende onafhankelijke dermatologen en huidwetenschappers.” James Stalley, Executive Manager, Skin Health Alliance

Bekijk voor meer informatie de link op dewebsite van Skin Health - https://www.skinhealthalliance.org/

en bekijk hun video over wie ze zijn/wat ze doen: https://www.youtube.com/watch?v=NA-lr0UMxC4