homepage

Bindor

Vad är det i bindor från Always

På Always, förstår vi att du vill veta vad som finns i produkterna du använder varje dag. Därför är vi fast beslutna att ge dig den information du behöver, för att välja den produkt som passar dig.

Bindor och trosskydd från Always är gjorda av material utformade för att ge stor komfort och skydd. Se nedan för en fullständig förklaring av våra produkters sammansättning och syftet med varje komponent.

Har du några frågor? Se vanliga frågor eller skicka ett meddelande.

Är Always-produkter säkra?

Ja, våra bindor och trosskydd är säkra och används av miljontals kvinnor varje dag. Din säkerhet är centralt för allt vi gör, så våra produkter testas noggrant, inklusive bedömningar av oberoende experter som läkare, universitetsforskare och hälsovårdsmyndigheter. Över 1800 kvalitetstester utförs på materialen under tillverkningen före användning. Över 20 000 tester utförs på våra bindor och deras komponenter av oberoende laboratorier varje år. Vidare har Always (Always Ultra, Always Night, Always Sensitive) tilldelats Skin Health Alliances godkännande‘Dermatologically Accredited’.

Kommer era bindor att irritera huden?

Nej, våra bindor bör inte orsaka irritation på huden. Alla våra produkter går igenom noggranna säkerhetsprov för att de ska vara säkra för användning. Ett exempel på en säkerhetsutvärdering kan hittas här.

Är bindor med doft säkra? Kommer de inte att vara irriterande och ge mig klåda där nere?

Din säkerhet är i centrum för allt vi gör, så precis som våra oparfymerade bindor och trosskydd, är våra doftprodukter säkra för användning. Vi väljer material, inklusive doften i våra doftprodukter, som inte är irriterande och inte orsakar klåda när de används i en binda eller trosskydd. Dessutom brukar doften som används i våra bindor och trosskydd uppfylla de strikta säkerhetsnormerna som fastställts av International Fragrance Association, världens ledande institution för doftsäkerhet. Vi rekommenderar våra oparfymerade produkter för de som föredrar doftfria produkter eller som kan vara känsliga för dofter.

Varför är era bindor inte tillverkade av 100 % bomull?

Samtliga Alwaysprodukter lever upp till de allra strängaste säkerhets- och effektivitetskrav, oavsett tillverkningsmaterial. Always bindor är utformade för att ge skydd och komfort på högsta nivå. De material som används i våra bindor låter oss tillgodose dessa behov på bästa sätt.

Varför bleks bindor över huvud taget?

Våra leverantörer använder en elementärt klorfri process för att rena cellulosafibrerna i våra produkter. Genom reningen elimineras naturliga orenheter och fibrerna rengörs inför produkttillverkningen. Fibrerblekningen är en effekt av denna process, men det är inte den som är huvudsyftet.

Innehåller era bindor giftiga färgämnen?

Nej, det gör de inte. De pigment som används i vissa av våra bindor har noga utvärderats av forskare, vårdaktörer och myndigheter för att garantera att de kan användas säkert.

Hur säkerställer ni att era produkter är säkra?

Var så säker, våra vetenskapligt utformade utvärderingsprocesser garanterar att kvinnor kan använda våra produkter helt riskfritt. Endast sådana produkter och material som uppfyller vetenskapligt utformade säkerhetskrav släpps ut på marknaden. Dessutom delar vi våra testresultat med forskare, vårdaktörer och myndigheter för att ytterligare försäkra oss om att våra produkter kan användas riskfritt. För mer information om vår säkerhetsprocess, besök den här webbsidan.

Våra säkerhetsåtaganden

Always förbinder sig att säkerställa att samtliga våra produkter lever upp till de allra strängaste säkerhetskrav. Vi anser dessutom att det är viktigt att låta resultaten av våra säkerhetstester granskas av oberoende experter, som testar våra produkter mot deras egna krav för hudsäkerhet. Därför är vi stolta över att ha tilldelats ackrediteringen 'Dermatologically accredited' av Skin health alliance.

Ackrediteringen från Skin health alliance

Vilka är Skin health alliance?

Med deras egna ord: “Skin health alliance tilldelar professionell dermatologisk ackreditering för produkter, tjänster och varumärken över hela världen.

Vi hjälper konsumenterna att känna sig trygga i sina val genom att garantera att produkterna har blivit verifierade som hudsäkra i oberoende granskning.

Vi är också stolta över att stödja en rad insamlingar och välgörenhetsinitiativ för hudhälsa genom vårt arbete.”

https://www.skinhealthalliance.org/about-us/

Always (Always Ultra, Always night, Always Sensitive) har fått ackrediteringen ‘Dermatologically accredited’ av Skin health alliance.

Vad innebär en ackreditering från Skin health alliance?

‘Loggan Skin health alliance dermatological accreditation är en garanti för att produkten lever upp till våra omfattande krav på hudsäkerhet. Kraven sätts inte av tillverkaren eller varumärket, utan i vårt team av ledande oberoende dermatologer och hudforskare.’ James Stalley, Verkställande Direktör, Skin Health Alliance

För mer information, läs mer om dem på internet:

Skin Health Alliance webbsida - https://www.skinhealthalliance.org/

och deras video om vilka de är/vad de gör: https://www.youtube.com/watch?v=NA-lr0UMxC4